r2n4m2 نوشته است:
با سلام خدمت شما،
من یک بیماری عجیب به اسم تاکایاسو آرتریت گرفتم . الان یک سال است که به میزان بالا کورتون مصرف می کنم یعنی روزی 120 میلیگرم. سنم 27 ساله از سوئیس. مونث هستم. آیا شما این بیماری را می شناسید و اسم این بیماری در ایران چیست؟
سلام ،
بیماری که نام بردید (آرتریت تاکایاسو) جزو دسته بیماریهایی به نام واسکولیت ها (Vasculitis) طبقه بندی می شود . معنی واسکولیت التهاب عروق می باشد و در جریان این اختلالات جدار عروق در قسمتهای مختلف بدن دچار التهاب می گردد.
عامل شروع کننده این تغییرات نامشخص است . با این حال برخی ویروسها ، بیماریهای عفونی و واکسنها را عامل برانگیزاننده این تغییرات می دانند . در این حالت سیستم ایمنی بدن به اشتباه جدار عروق یا قسمتی از یک رگ را به عنوان عامل خارجی شناسایی کرده و به آن حمله ور می گردد . سلولهای سیستم ایمنی به این ناحیه رفته و باعث آسیب به رگ و در نتیجه ناحیه خونرسانی کننده آن رگ می شوند . علایم هم می توانند به طور مستقیم به دلیل آسیب به رگ مربوطه بروز کنند و یا به دلیل آسیب بافتی باشد که آن رگ به آن خونرسانی می کند .
آرتریت تاکایاسو نوعی واسکولیت عروق بزرگ است که غالبا خانم های جوان را گرفتار می کند . نام دیگر آن بیماری بدون نبض است. تنگی آئورت به ویژه تنگی آئورت پروگزیمال در همراهی با این بیماری به طور شایع دیده می شود .
علایم شایع بیماری عبارتند از : لنگش متناوب اندام ، احساس سبکی سر و علایم عمومی مانند ضعف ، تب و درد مفاصل. تشخیص با آنژیوگرافی بوده و درمان آن کورتیکواستروئید درازمدت و در برخی بیماران داروهای سرکوب کننده ایمنی (متوتروکسات و سیکلوفسفامید) است.
نام این بیماری همانطور که شما ذکر کردید، در همه جا آرتریت تاکایاسو می باشد.