شما در بخش انجمنهای گفتگو سایت دکتر رهام صادقی هستید، برای آشنایی با امکانات متنوع دیگر سایت اینجا کلیک کنید


به اينستاگرام سايت بپيونديد

رفتن به صفحه :    2 ...   

راهنمای تفسیر آزمایش اسپرم (اسپرموگرام)

  1. نقل قول: من طبق گفته ی پزشک واریکوسل درجه 3 دارم
    نتیجه را به صورت عکس گذاشتم لطفا بگین طبیعی هست یا نه و برای بچه دار شدن همه چیز طبیعی هست؟
    دو تا سوال دیگه هم دارم؟
    1.مقدار Rapid progressive در بهترین حالت چند باید باشه؟
    2.کسی که وایکوسل داره ممکنه در آینده وضعیت اسپرها بدتر بشه یا همیشه به طور ثابت خواهد ماند؟
    - توجه: تصویر کوچک شده است،
    برای دیدن تصویر در اندازه واقعی روی آن کلیک کنید!

    - توجه: تصویر کوچک شده است،
    برای دیدن تصویر در اندازه واقعی روی آن کلیک کنید!



    1- حركت سريع و مستقيم رو به جلو (Rapid progressive) كه براي اسپرم داشتن اين حركت براي باروري خيلي مهم هست هرچه قدر بیشتر باشد بهتر است و در آزمایش شما 22.66% بوده است.
    2- عدم درمان واریکوسل درجه 3 ممکن است در کاهش تحرک و مورفولوژی اسپرم ها تأثیر گذار باشد. با این وجود دیده شده تعداد زيادي از مرداني كه حتي واريكوسل‏هاي بزرگي دارند, شمارش اسپرم آنها طبيعي و در حد بسيار خوبي است و به همين دليل تأيید رابطه بين واريكوسل و تعداد كم اسپرم مشكل است. حتی دیده شده افراد ناباروری که دارای اسپرموگرامی نرمال هستند، می بایست علل دیگر ارزیابی شود. ضمناً آزمایش اسپرم شما هم نرمال بوده و مشکلی ندارید.
     
    این پست توسط دکتر رهام صادقی (مدیریت سایت) تایید شده است
    تشکر شده توسط : ROHAM
  2. نقل قول: سلام خسته نباشین
    میشه لطف کنین آزمایش اسپرم همسرم رو تفسیر کنین و بگین که  مشکلی از لحاظ باروری وجود داره یا خیر
    خیلی نگرانم ممنون میشم کمکم کنین
    volume..........3.2
    color..........milky
    pH..........8
    total esperm count..........44.3
    liquefaction.........15
    viscosity.......normal
    round head..........2
    pin head........2
    Non-motile........20
    Grade I(minimal activity).......8
    Grade II(moderate activity).......10
    Grade III(goodactivity)..............12
    Garade IV(fullactivity......50
    W.B.C...........1-3
    double heads...3
    double tails.........2
    big Neck or Head..........2
    R.B.C....0-1

    از لحاظ بررسی درجه تحرک اسپرم ها در  Grade 1 تا 3 ضعیف بودند ولی درجه 4 با 50% تحرک همراه بوده و میزان غیر نرمال در شکل سر، تنه و دم اسپرم ها خیلی کم بوده و اشکال خاصی وجود ندارد، حتی گفته شده شکل سر و دم اسپرم بین 2 تا 3% حالت دوتایی یا دوبرابر بوده (شبیه عکس زیر double heads & double tails). مقدار20% اسپرم ها بدون حرکت بودند. و تعداد کل اسپرم ها 44.3 میلیون در میلی لیتر بوده که این مورد هم در محدوده نرمال هست و از لحاظ باروری مشکلی وجود ندارد. ایام تخمک گذاری خود را با توجه به سیکل ماهانه تعیین کنید و نزدیکی در این ایام شانس احتمال بارداری را بیشتر می کند.
    - توجه: تصویر کوچک شده است،
    برای دیدن تصویر در اندازه واقعی روی آن کلیک کنید!
     
    تشکر شده توسط : 1 کاربر
  3. با سلام به دوستان خوبم91/04/27
    نتایج زیر مربوط به آزمایش اسپرم همسرم می باشد که قبل و بعد از عمل واریسکوسل سمت چپ  گرفته شده است. همسرم 33 ساله است و یک سال است که برای بارداری تلاش می کنیم ولی هنوز نتیجه نگرفته ایم.
    آیا پیشرفت فوق در بازه زمانی 4 ماه از انجام عمل قابل ملاحظه است ؟ و ایا جای امیدواری وجود دارد که ما به طور طبیعی صاحب فرزند شویم؟ لطفا ما را راهنمایی نمایید.
    با سپاس فراوان
    (داروهای مصرفی همسرم:ال کارنیتین 250 ، ویتامین ای، پنتوکسی فیلین 400 میلی گرم)
    قبل از عمل:
    Semen Volume ml 5.40/Semen pH 7.20 /Sperm Density (Mill/ml15.33/ Motile Sperms % 37.08/
    Progressive Spermes% 28.09 / Germ Cell Mill/ml 0.47 /WBC Density Mill/ml 0.47 / Normal Morphology% 56/ Rapid Progressive 23.60 / Slow Progressive 4.49 / Non Progressive 8.99 /Immotile 62.92    
    بعد از عمل:
    Semen Volume ml 7/Semen pH 7.20 /Sperm Density (Mill/ml17.82/ Motile Sperms % 39.52 /Progressive Spermes% 33.06 / Germ Cell Mill/ml 0.47 /WBC Density Mill/ml 0.47 / Normal Morphology% 52/ Rapid Progressive 18.55 / Slow Progressive 14.52 /Non Progressive 6.45 / Immotile 60.48
     
  4. MARYAM1391 نوشته است: با سلام به دوستان خوبم91/04/27
    نتایج زیر مربوط به آزمایش اسپرم همسرم می باشد که قبل و بعد از عمل واریسکوسل سمت چپ  گرفته شده است. همسرم 33 ساله است و یک سال است که برای بارداری تلاش می کنیم ولی هنوز نتیجه نگرفته ایم.
    آیا پیشرفت فوق در بازه زمانی 4 ماه از انجام عمل قابل ملاحظه است ؟ و ایا جای امیدواری وجود دارد که ما به طور طبیعی صاحب فرزند شویم؟ لطفا ما را راهنمایی نمایید.
    با سپاس فراوان
    (داروهای مصرفی همسرم:ال <a>کارنیتین</a> 250 ، ویتامین ای، <a>پنتوکسی فیلین</a> 400 میلی گرم)
    قبل از عمل:
    Semen Volume ml 5.40/Semen pH 7.20 /Sperm Density (Mill/ml15.33/ Motile Sperms % 37.08/
    Progressive Spermes% 28.09 / Germ Cell Mill/ml 0.47 /WBC Density Mill/ml 0.47 / Normal Morphology% 56/ Rapid Progressive 23.60 / Slow Progressive 4.49 / Non Progressive 8.99 /Immotile 62.92     
    بعد از عمل:
    Semen Volume ml 7/Semen pH 7.20 /Sperm Density (Mill/ml17.82/ Motile Sperms % 39.52 /Progressive Spermes% 33.06 / Germ Cell Mill/ml 0.47 /WBC Density Mill/ml 0.47 / Normal Morphology% 52/ Rapid Progressive 18.55 / Slow Progressive 14.52 /Non Progressive 6.45 / Immotile 60.48



    سلام

    دوست من

    همسرتون مراقبت های بعد از عمل واریکوسل رو رعایت کردن؟
    داروها رو طبق دستور پزشک مصرف و دوره ی درمانو کامل کردن؟

    هنوز بعضی فاکتورها (غلظت اسپرم، حرکت سریع و رو به جلوی اسپرم و ...) به مقادیر حداقل نرسیدن و نتیجه رضایت بخش نیست ولی امیدتونو هیچ وقت از دست ندین. این تاپیک رو بخونین.
    تلاشتونو بکنین و امیدوار باشین.
     
    این پست توسط دکتر رهام صادقی (مدیریت سایت) تایید شده است
    تشکر شده توسط : ROHAM
  5. m1989 نوشته است:
    MARYAM1391 نوشته است: با سلام به دوستان خوبم91/04/27
    نتایج زیر مربوط به آزمایش اسپرم همسرم می باشد که قبل و بعد از عمل واریسکوسل سمت چپ  گرفته شده است. همسرم 33 ساله است و یک سال است که برای بارداری تلاش می کنیم ولی هنوز نتیجه نگرفته ایم.
    آیا پیشرفت فوق در بازه زمانی 4 ماه از انجام عمل قابل ملاحظه است ؟ و ایا جای امیدواری وجود دارد که ما به طور طبیعی صاحب فرزند شویم؟ لطفا ما را راهنمایی نمایید.
    با سپاس فراوان
    (داروهای مصرفی همسرم:ال <a><a>کارنیتین</a></a> 250 ، ویتامین ای، <a><a>پنتوکسی فیلین</a></a> 400 میلی گرم)
    قبل از عمل:
    Semen Volume ml 5.40/Semen pH 7.20 /Sperm Density (Mill/ml15.33/ Motile Sperms % 37.08/
    Progressive Spermes% 28.09 / Germ Cell Mill/ml 0.47 /WBC Density Mill/ml 0.47 / Normal Morphology% 56/ Rapid Progressive 23.60 / Slow Progressive 4.49 / Non Progressive 8.99 /Immotile 62.92     
    بعد از عمل:
    Semen Volume ml 7/Semen pH 7.20 /Sperm Density (Mill/ml17.82/ Motile Sperms % 39.52 /Progressive Spermes% 33.06 / Germ Cell Mill/ml 0.47 /WBC Density Mill/ml 0.47 / Normal Morphology% 52/ Rapid Progressive 18.55 / Slow Progressive 14.52 /Non Progressive 6.45 / Immotile 60.48



    سلام

    دوست من

    همسرتون مراقبت های بعد از عمل واریکوسل رو رعایت کردن؟
    داروها رو طبق دستور پزشک مصرف و دوره ی درمانو کامل کردن؟

    هنوز بعضی فاکتورها (غلظت اسپرم، حرکت سریع و رو به جلوی اسپرم و ...) به مقادیر حداقل نرسیدن و نتیجه رضایت بخش نیست ولی امیدتونو هیچ وقت از دست ندین. این تاپیک رو بخونین.
    تلاشتونو بکنین و امیدوار باشین.


    سلام بله همه موارد را رعایت کرد. مصرف مرتب دارو، استراحت و کیسه آب یخ و ....
    در حال حاضر چکار باید بکنیم که بهتر بشه؟؟؟ دوباره باید عمل بشه؟؟؟ آخه از روش IUI و .... می ترسم
     
  6. MARYAM1391 نوشته است:
    m1989 نوشته است:
    MARYAM1391 نوشته است: با سلام به دوستان خوبم91/04/27
    نتایج زیر مربوط به آزمایش اسپرم همسرم می باشد که قبل و بعد از عمل واریسکوسل سمت چپ  گرفته شده است. همسرم 33 ساله است و یک سال است که برای بارداری تلاش می کنیم ولی هنوز نتیجه نگرفته ایم.
    آیا پیشرفت فوق در بازه زمانی 4 ماه از انجام عمل قابل ملاحظه است ؟ و ایا جای امیدواری وجود دارد که ما به طور طبیعی صاحب فرزند شویم؟ لطفا ما را راهنمایی نمایید.
    با سپاس فراوان
    (داروهای مصرفی همسرم:ال <a><a><a>کارنیتین</a></a></a> 250 ، ویتامین ای، <a><a><a>پنتوکسی فیلین</a></a></a> 400 میلی گرم)
    قبل از عمل:
    Semen Volume ml 5.40/Semen pH 7.20 /Sperm Density (Mill/ml15.33/ Motile Sperms % 37.08/
    Progressive Spermes% 28.09 / Germ Cell Mill/ml 0.47 /WBC Density Mill/ml 0.47 / Normal Morphology% 56/ Rapid Progressive 23.60 / Slow Progressive 4.49 / Non Progressive 8.99 /Immotile 62.92     
    بعد از عمل:
    Semen Volume ml 7/Semen pH 7.20 /Sperm Density (Mill/ml17.82/ Motile Sperms % 39.52 /Progressive Spermes% 33.06 / Germ Cell Mill/ml 0.47 /WBC Density Mill/ml 0.47 / Normal Morphology% 52/ Rapid Progressive 18.55 / Slow Progressive 14.52 /Non Progressive 6.45 / Immotile 60.48



    سلام

    دوست من

    همسرتون مراقبت های بعد از عمل واریکوسل رو رعایت کردن؟
    داروها رو طبق دستور پزشک مصرف و دوره ی درمانو کامل کردن؟

    هنوز بعضی فاکتورها (غلظت اسپرم، حرکت سریع و رو به جلوی اسپرم و ...) به مقادیر حداقل نرسیدن و نتیجه رضایت بخش نیست ولی امیدتونو هیچ وقت از دست ندین. این تاپیک رو بخونین.
    تلاشتونو بکنین و امیدوار باشین.


    سلام بله همه موارد را رعایت کرد. مصرف مرتب دارو، استراحت و کیسه آب یخ و ....
    در حال حاضر چکار باید بکنیم که بهتر بشه؟؟؟ دوباره باید عمل بشه؟؟؟ آخه از روش IUI و .... می ترسم



    سلام مجدد

    شغل همسرتون چیه؟ احیانا کار سنگین انجام نمیدن؟
    شما باید آزمایشو به پزشک معالج همسرتون نشون بدین ایشون تصمیم میگیرن که دوباره عمل بشه یا نه.
    نکته ی کلی اینه که اگه عمل واریکوسل نتیجه بخش نباشه برای باداری از روش های دیگه ای مثل IUI ،IVF و ... استفاده میشه.  
    شما امیدوار باشین و اینو بدونین که روش های آزمایشگاهی (در مورد شما اگه نیاز باشه) در ایران به خوبی انجام میشه.
     
    تشکر شده توسط : 1 کاربر
  7. با سلام خدمت اقاي دكتر حدود 15 ماه پيش خانم من د ر2ماهگي دچار سقط جنين شد بعد از 6ماه جلوگيري تصميم به بچه دار شدن گرفتيم  بعد از 6ماه با مراجعه بنده به دكتر ارولوژيست متوجه واريكوسل خودم شدم(نتيجه راديولوژي:واريكوسل قابل توجه با حداكثر قطر وريدي4.5mm همراه با شواهد واريكوسل خفيف در سمت راست 3mm مشاهده ميشود)كه سمت چپ را عمل كردم نتيجه ازمايش اسپرم قبل از عمل و 3ماه بعد از عمل بشرح زير است خواهش ميكنم بنده را راهنمايي كنيد كه 1-ايا ازمايشات من مشكلي دارد2-ايا براي بچه دار شدن مناسب است3-ايا با وجود گذشت 3ماه از عمل محدوديتي براي بچه دار شدن وجود ندارد4-بعد از 3ماه از عمل با مراجعه به دكتر از عود ان خبر دادن ايا به عمل مجدد نياز دارد
    volume 4
    abstinence time 3
    ph 8
    color milky
    count per ml 75
    liquefaction time 30
    normal morphology 80
    abnormal forms 20
    motility
    very active 75
    moderatly active 10
    non_motile 15
    w.b.c/hpf 8-10
    3ماه بعد از عمل
    volume 3
    abstinence time 3
    ph 7.5
    color milky
    count per ml 182.4
    liquefaction time 30
    normal morphology  20
    abnormal forms  20
    motility
    very active 50
    moderatly active 10
    non_motile  40
    w.b.c/hpf  18-20
     
  8. سلام اين نتيجه آزمايش من مي باشد مشکلي براي بچه دار شدن ندارم لطفا جواب سريع بدهيد
    semen vloume 4
    semen ph 7
    sperm count 139.88 mill
    motile sperm 42.75 abnormal
    progressive sperm 4.72 abnormal
    round cell 0.65 normal
    wbc density 0.65 normal
    normal morphology 37.27 abnormal
    liquefaction 30entire
    color  oyster white
    smell  fishy small
    viscidity   normal
    normal morphologh  37.27
    tzi  1.09
    round cell density 3.81 milion
    number of analysed round cells    3
    wbc   100%
    با تشکر فراوان
    آخه من مي خواهم ازدواج کنم مي خواهم خيالم راحت باشه لطفا جواب دقيق باشد
     
  9. javad63 نوشته است: با سلام خدمت اقاي دكتر حدود 15 ماه پيش خانم من د ر2ماهگي دچار سقط جنين شد بعد از 6ماه جلوگيري تصميم به بچه دار شدن گرفتيم  بعد از 6ماه با مراجعه بنده به دكتر ارولوژيست متوجه واريكوسل خودم شدم(نتيجه راديولوژي:واريكوسل قابل توجه با حداكثر قطر وريدي4.5mm همراه با شواهد واريكوسل خفيف در سمت راست 3mm مشاهده ميشود)كه سمت چپ را عمل كردم نتيجه ازمايش اسپرم قبل از عمل و 3ماه بعد از عمل بشرح زير است خواهش ميكنم بنده را راهنمايي كنيد كه 1-ايا ازمايشات من مشكلي دارد2-ايا براي بچه دار شدن مناسب است3-ايا با وجود گذشت 3ماه از عمل محدوديتي براي بچه دار شدن وجود ندارد4-بعد از 3ماه از عمل با مراجعه به دكتر از عود ان خبر دادن ايا به عمل مجدد نياز دارد
    volume 4
    abstinence time 3
    ph 8
    color milky
    count per ml 75
    liquefaction time 30
    normal morphology 80
    abnormal forms 20
    motility
    very active 75
    moderatly active 10
    non_motile 15
    w.b.c/hpf 8-10
    3ماه بعد از عمل
    volume 3
    abstinence time 3
    ph 7.5
    color milky
    count per ml 182.4
    liquefaction time 30
    normal morphology  20
    abnormal forms  20
    motility
    very active 50
    moderatly active 10
    non_motile  40
    w.b.c/hpf  18-20


    سلام

    بعد از عمل فاکتور تعداد اسپرم بیش از دو برابر افزایش یافته. فاکتور مورفولوژی کاهش پیدا کرده. حرکت اسپرم هم کاهش یافته اما همچنان در رنج قابل قبولی قرار داره.
    برای بارداری مشکل بزرگی وجود نداره.
    نیاز به عمل مجدد رو پزشکتون تصمیم می گیره ولی به نظرم مشکل شما با درمان دارویی تا حد خوبی بهبود پیدا می کنه.
     
    تشکر شده توسط : 1 کاربر
  10. DEER نوشته است: سلام اين نتيجه آزمايش من مي باشد مشکلي براي بچه دار شدن ندارم لطفا جواب سريع بدهيد
    semen vloume 4
    semen ph 7
    sperm count 139.88 mill
    motile sperm 42.75 abnormal
    progressive sperm 4.72 abnormal
    round cell 0.65 normal
    wbc density 0.65 normal
    normal morphology 37.27 abnormal
    liquefaction 30entire
    color  oyster white
    smell  fishy small
    viscidity   normal
    normal morphologh  37.27
    tzi  1.09
    round cell density 3.81 milion
    number of analysed round cells    3
    wbc   100%
    با تشکر فراوان
    آخه من مي خواهم ازدواج کنم مي خواهم خيالم راحت باشه لطفا جواب دقيق باشد


    سلام

    آزمایش شما نرمال نیست و در حرکت اسپرم مشکل وجود داره.
    به ارولوژیست (متخصص مجاری ادرار و کلیه) مراجعه کنین.
     
    این پست توسط دکتر رهام صادقی (مدیریت سایت) تایید شده است
    تشکر شده توسط : ROHAM
  11. javad63 نوشته است: با سلام خدمت اقاي دكتر حدود 15 ماه پيش خانم من د ر2ماهگي دچار سقط جنين شد بعد از 6ماه جلوگيري تصميم به بچه دار شدن گرفتيم  بعد از 6ماه با مراجعه بنده به دكتر ارولوژيست متوجه واريكوسل خودم شدم(نتيجه راديولوژي:واريكوسل قابل توجه با حداكثر قطر وريدي4.5mm همراه با شواهد واريكوسل خفيف در سمت راست 3mm مشاهده ميشود)كه سمت چپ را عمل كردم نتيجه ازمايش اسپرم قبل از عمل و 3ماه بعد از عمل بشرح زير است خواهش ميكنم بنده را راهنمايي كنيد كه 1-ايا ازمايشات من مشكلي دارد2-ايا براي بچه دار شدن مناسب است3-ايا با وجود گذشت 3ماه از عمل محدوديتي براي بچه دار شدن وجود ندارد4-بعد از 3ماه از عمل با مراجعه به دكتر از عود ان خبر دادن ايا به عمل مجدد نياز دارد
    volume 4
    abstinence time 3
    ph 8
    color milky
    count per ml 75
    liquefaction time 30
    normal morphology 80
    abnormal forms 20
    motility
    very active 75
    moderatly active 10
    non_motile 15
    w.b.c/hpf 8-10
    3ماه بعد از عمل
    volume 3
    abstinence time 3
    ph 7.5
    color milky
    count per ml 182.4
    liquefaction time 30
    normal morphology  20
    abnormal forms  20
    motility
    very active 50
    moderatly active 10
    non_motile  40
    w.b.c/hpf  18-20

    سلام،
    اشکال طبیعی بعد از عمل را احتمالا درست وارد نکرده اید چون 20 درصد غیر طبیعی است و 20 درصد نرمال! که احتمالا همان 80 درصد نرمال بوده است با این حال اگر هم 20 درصد نرمال باشد باز هم با توجه به تعداد اسپرها مشکلی برای بارداری وجود نخواهد داشت.
     
  12. سلام اقای دکتر من به دکتر مراجه کردم
    و قرص اوومید و zince plus  تجویز کرده گفته تا 2 ماه بخورم بعد یک آزمایش بدهم
    ایا این قرص ها تاثیری دارد
    من واریکوسل گرید برای سمت چپ دارم
     
  13. maripoor



    کاربر نيمه فعال


    کاربر نيمه فعال
    باسلام من ازمایش همسرمو میذارم لطفا منو دقیق وکامل راهنمایی کنید volume;4.2  liquefaction;30  liquefaction state;norm   motility count mil/ml;45   round cells;0  wbc;0-1  rbc;0    germinal cell;0-1   trichomonas vag;none  morphology;norm%;6-8   head pathology;50%   midpiece pathology,22%  taill pathology,20%  QTest,+1   Total good sperm/mil,4.6  من یه بار iuiشدم درتاریخ 4.4.91 امروز که رفته بودم دکتر برای نوبت بعدی iuiدکترم گفت اسپرم شوهرت خیلی کم وضعیفه وگفتن بهتره میکرواینجکشن کنم لطفا کمکم کنید هرچی میدونید من وهمسرم هردو 32 ساله هستیم و4ساله که ازدواج کردیم
     
  14. سلام و درود بر شما ، سایت شما خیلی خوب و علم آور است
    دکتر عزیز من ۳۲ سالہ و ۴ سال شدہ کہ ازدواج کردم مگر تا ھنوز بچہ دار نشدم این آزمایش منی من ھست لطفا شما نگاہ کنید آیا من مشکلی دارم کہ تاحال بچہ دار نشدم
    quantity 5cc
    ph 8
    color creamy
    consistency normal
    motility:
    normal 67%
    very active 20%
    moderately active 30%
    non motile 50%
    pathologic 17%
    normal morphology 64%
    total sperm count 200 millions ml
    post coital motility wbc 8-10
    و دیگر مشکل نعوز ھم دارم بعضی وقت ھا خیلی صفت میشود مگر موقع قصد دخول دارم زود میخوابہ
    رفتم پیش دکتر ان برای مان این دارو را نوشت aphrodit ,yohimbine 2,clomipramine 25mg
    قبل از مصرف این دارو من حد اقل قدرت بر جماع داشتم مگر بعد از مصرف این دارو حالا نمیتوانم نزچیکی کنم خیلی نگران شدم لطفا در این مورد ھم راہنمای کنید ببخشید اگر در فارسی من مشکلی دارد بخاطر فارسی زبان نیستم لطفا کمک کنید
     
  15. maripoor



    کاربر نيمه فعال


    کاربر نيمه فعال
    سلام لطفا ازمایش همسرم رو تفسیر کنید واگه ممکنه دقیق وکامل راهنماییم کنید که کدوم روش بارداری رو انتخاب کنم وازنکه من یه بارiui کردم وناموفق بود
    volume:3.5
    color:milky
    odor:norm
    liquefaction:30
    viscosity:norm
    Motility
    count,mil/ml:45
    Round cells:0
    WBC:0-1
    RBC:0
    Germinal.cell:0-1
    Trichomonas Vag:none
    Morphology
    Norm%:6-8
    Head pathology:%50
    Midpiece pathology:%22
    Tail pathology:%20
    Q Test:+1
    Total good sperm/Mill:4.6
     
تمام زمانها بر حسب GMT + 3.5 Hours می‌باشند
صفحه 2 از 21
رفتن به صفحه :    2 ...   


پرش به:  

شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید
شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید
شما نمی توانید در این بخش رای دهید

Powered by phpBB ©




.: مسئوليت مطالب، تبليغات و محصولات ديگر سايتها به عهده خودشان است :.
.:: برداشت از مطالب اين سايت فقط با کسب مجوز از مدیریت و با ذکر مبنع و آدرس به صورت لینک بلامانع است ::.
.::: کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر رهام صادقی بوده و هرگونه سواستفاده از آن طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای قابل پیگیری است :::.






مدت زمان ایجاد صفحه : 0.29 ثانیه (101)